Monday, February 27, 2012

"Cartierul latin" - un spectacol de comedie

Fiecare din noi petrecem timpul liber diferit, fiecare din noi gindim diferit, facem lucruri diferite, iubim frumosul diferit, meditam diferit, ascultam diferit, vorbim diferit, intelegem diferit ... Deseori ma intreb: Oare cum e  sa gindim si sa intelegem lucrurile la fel? E posibil asa ceva? 
Nu toti iubesc un lucru sau altul la fel, nu toti iubesc teatrul, altii iubesc cartile, iar altii sa priveasca un film filozofic - e ceva normal ca fiecare sa avem placeri proprii,  dar e foarte placut  sa mergi la teatru , sa vezi cum lumea (asa ca tine) e in asteptarea inceperii spectacolului si fiecare este amuzat si incintat de atmosfera din acea sala, de linistea placuta, de pauza aceasta a inceperii.
Ce este teatrul? Teatru e ceva frumos, ceva sfint ce trebuie de vazut in direct si la teatru nu trebuie sa mergem fiindca e "la moda", ci pentru ca este important pentru sufletul nostru, pentru cultura noastra.
Ieri am realizat ca imi place teatrul si ca ma simpt nespus de placut alaturi de actori si de lumea pozitiva care e acolo. Noi, cei de la Cahul suntem norocosi ca avem ocazia de a merge la teatru, de a viziona un spectacol bun si de a primi emotii puternice!
Am savurat cu toata fiinta mea piesa "Cartierul latin" la teatrul Muzical - Dramatic "B.P.Hasdeu" din Cahul, unde rolul vecinei la jucat Rodica Ciobanu (sora cu Nelly Ciobanu), iar rolul profesorului Oleg Mereoara. 

Scopul meu nu  este de a povesti spectacolul, ci de a motiva, indemna, incuraja tinerii sa mearga la teatru - e ceva frumos, e un loc unde uiti de grijile vietii, de ce a fost ieri, de ce va fi miine. Aici traiesti prezentul, inveti frumosul, vezi lucruri reale, intilnesti oameni minunati, petreci timpul in cel mai placut mod. 
Spectacolele au loc in incinta Teatrului Republican Muzical - Dramatic "B.P.Hasdeu" pe strada 31 august nr.9 “b” or.Cahul.
Mai multe detalii gasiti aici

Mai jos voi afisa citeva poze din spectacolul "Cartierul latin"









5 comments:

  1. Unul dintre principalele motive pentru care am ramas in Cluj la terminarea facultatii, a fost accesul la cultura oferit in special de teatru si de opera.
    Din pacate insa in ultimii 6 ani am mers numai la teatru de papusi si la un singur spectacol de balet.
    Dar abia astept ziua in care fetitele vor avea suficienta rabdare sa vedem un spectacol de teatru.

    ReplyDelete
  2. Ma bucur ca tu te-ai distrat bine!

    ReplyDelete
  3. Sper ca foarte curind o sa mergeti cu toii sa va distrati si voi si sa nu scapati nici un spectacol :))

    ReplyDelete
  4. waw iti place teatrul? mai rar vezi tineri care se duc la teatru. bravo tie

    ReplyDelete
  5. Da, ymi place mult teatrul! Asa-i foarte putini merg la teatru, insa orikum inca mai merg :))

    ReplyDelete