Sunday, May 31, 2015

Retro Saturday

This is not my first retro/vintage fashion post and most of you probably know that I love the past eras fashion. Retro clothes providing inspiration for those who don't want to look like anyone else. I have always enjoyed shopping vintage clothes and I like to mix vintage clothes with something cool and modern :)
This look and hairstyle reminds me of my elder sisters, of their styles a few years back. Nowadays retro/vintage fashion is big and most of people prefer to combine the two styles - vintage with modern. If you want to go stylish and vintage it is enough to add a vintage bag, pair of vintage shoes or just a simple/floral headscarf to your modern outfit. I have never been into make-up or lots of accessories. I like keep things simple and wear those clothes that make me feel comfortable, feminine and happy.
_________________________________________________________________
Aceasta nu este prima mea postare de genul retro/vintage si probabil, cele mai multe dintre voi, deja stiti ca imi place moda din trecut. Hainele retro pot inspira pe cei care nu vor sa arate ca oricine altul. Intodeauna mi-a placut sa cumpar haine vintage si imi place sa combin hainele vintage cu ceva "cool" si modern.
Aceasta tinuta si coafura imi aduce aminte de surorile mele mai mari, de hainele ce se purtau cativa ani in urma. Moda retro/vintage este destul de populara in zilele noastre si de multe ori, fetele/baietii combina hainele moderne cu cele vechi. Daca vrei sa arati elegant si retro este suficient sa adaugi o geanta retro, o pereche de pantofi vintage ori doar o simpla bentita de par la tinuta moderna care iti place. Eu nu folosesc make-up si nici prea multe accesorii. Imi plac lucrurile simple si port acele haine care ma fac sa ma simt confortabila, feminina si fericita.


I wore: 

Black Necklace: Topshop
White Top: Matalan
Beige Cardigan: Urban Outfitters
Cat Print Skirt: Urban Outfitters
Black Bag: Urban Outfitters
White Socks: Topshop
Black Shoes: Topshop
Hand Held Mirror: Gift
Lip Butter: Collection Work the Colour Lip Butter (Boots)

Photos by Alexandru Suceanu

Here is the tutorial of hairstyle I made in this post. I am following this girl (@Dulce Candy) on youtube and I love her videos. This hairstyle is easy to make and I am sure you will look fantastic as I do in this post and as she does in her video hehehe...

Have fun with clothes, be curious, inspire others, make positive compliments to your friends and wear those clothes which make you feel comfortable.
Keep yourself happy!!!
Much love
Liuba G
xxx

30 comments:

  1. Hahaaa, m-ai prins cu garda jos cu textul in limba romana! Se paer ca sunt in urma cu stiinta, mi-ai facut surpriza! Ma concentram eu cu toata puterea mintii si cu bruma de engleza din dotare pana ce... boom, m-a surprins romana! :)))

    Mi-e si rusine acum ca trebuie sa ma intreb cand ai inceput sa scrii si in romana postarile!!! Oricum, buna alegere! ;)

    Revenind la postare si la fotografii: Doamne, cat de frumoasa poti fi! Ce aer special ai si, mai ales, ce aura! Stilul acesta e chiar al tau, ti se potriveste cum nu se poate mai bine! Fotograful trebuie sa fi fost fericit! Il felicit pentru fotografiile in care a reusit sa surprinda din misterul tau!

    Stai putin, mi-am amintit ceva: Adica tu esti atat de frumoasa fara make-up??? Pai e corect asa ceva? :))) Aici nu porti machiaj?! Esti fenomenala, Liubocika!

    In alta ordine de idei (caci sentimentul de vina nu imi da pace), iti promit ca in vacanta iau la rasfoit tot ceea ce am citit si nu am comentat, tot ceea ce nu am citit! Nu vreau sa vin si sa citesc in goana, vreau sa savurez! Asta pentru ca meriti si pentru ca imi esti extrem de draga, nu din alt motiv!

    Pup si imbratisare cu maxim drag!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilda, iubita mea copila, am citit mesajul din minuta cand ai apasat pe butonul "publish" de ai sti cata bucurie mi-a adus acest mesaj. Esti superba si toate cuvintele tale se ating de inima mea. Iti multumesc din suflet pentru vizita si comentariu.

      Am scris textul in engleza si m-am gandit ca ar fi bine sa scriu si in romana asa cum recent am multe fete din Romania care imi viziteaza blogul. Eu am inceput a scrie acest blog in romana si pentru ca am primit anumite critici la felul cum scriu am hotarat sa scriu doar in engleza. Englezii nu se corecteaza, dar isi asculta ideile heheee acum nu o sa ma deranjeze ce spun altii, o sa scriu fara sa ma gandesc ca cineva o sa ma judece :))

      Ahhh noi toate suntem frumoase cu sau fara make-up, eu nu folosesc pentru ca nu stiu sa ma machiez, dar si imi sta nu tare bine. Imi vopsesc buzele cand am chef. Acest "lip butter" l-am cumparat cu Ira, daca Ira nu venea la Londra nici pe asta nu era sa-l am :)) (glumesc, am mai multe lip cares si asa, doar ca nu de o culoare asa aprinsa).

      Te pupacesc tare dulce si iti urez o vacanta superba. Liuba x

      Delete
  2. Lovely photos! You look beautiful, Liuba! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you darling. Wishing you a lovely Tuesday! Liuba x

      Delete
  3. suuuper! ce fustita vesela! si ce sosetute cu dantela! iar oglinda e foarte feminine! Te imbratisez, copil dulce si frumos! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc din suflet Roxana. Oglinda imi place enorm de mult. Am primit-o cadou de la o prietena foarte draga mie. Te pup tare scump! Liuba x

      Delete
  4. Am remarcat prima dată coafura, e mortală și îți stă foarte bine. Nici eu nu folosesc machiaj și mă bucur că mai există fete nemachiate, suntem frumoase așa cum suntem. :)
    Căteodată am impresia că mă îmbrac ca o bunicuță, mai ales de când am pus ceva kg în plus... dar atunci o să-mi amintesc de tine și o să mă bucur că sunt ”retro”. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. As vrea foarte mult sa vad cum arati si tu in hainele tale de tip retro, sunt sigura ca arati ca o printesa hehee. Sunt fete care stiu sa se machieze corect si machiajul le prinde bine, eu arat mai urata cu machiaj :)) cred va si tu la fel de nu porti machiaj.
      Vezi turorialul dupa care m-am inspirat sa imi fac coafura.
      Te pupic si iti urez o zi frumoasa! Liuba x

      Delete
  5. Draguto, tare tu esti minunata si gingasa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tare dulce esti si iti multumesc ca mereu ma alinti. Te pup! Liuba x

      Delete
  6. Ești cea mai frummy păpușică! Ținutele tale sunt tot timpul elegante și potrivite sezonului! Pup xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esti un copil minunat. Ce mult ma bucur ca te cunosc. Te imbratisez cu drag! Liuba x

      Delete
  7. After seeing your photos on Instagram, I just had to come and see the full blog post.
    The styling is so cool and I love your hair style :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Lubka, thank you very much for visiting my blog. It is so sweet of you. I do love the hair style, too. Kisses and hugs. Liuba x

      Delete
  8. hai tu fetelor, cum va iese parul asa fara sa se tufleasca?
    :)
    esti tare draguta si imi place mult cum combini stilurile :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mona, am ras la comentariul tau :)) esti atat de "funny si cute"! Am folosit spray pentru par ( L'Oréal Elnett Flexible Hold Hairspray) pentru partea din fata, dar partea din fata se tine bine si fata spray daca ai parul lung.

      Pupici scumpi. Liuba x

      Delete
    2. *partea din spate se tine bine

      Delete
    3. asaaaa! mersi de tip! :**

      Delete
  9. esti delicioasa in bocanceii aceia cu sosetele, cu coc si bentita aceea discreta la gat dar sa stii ca oglinjoara ti-o fur! :))
    sunt de acord cu ceea ce spui, un accent vintage poate diferentia o tinuta facand-o inconfundabila...iubesc obiectele, stilul vintage :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc foarte frumos. Mi-a placut comentari tau, e amuzant :))

      Stii, chiar ieri ii spuneam lui Sasha (sotul si fotograful meu) ca cel mai mult imi place aceasta tinuta de pana acum, iar el a spus ca eu asa de fiecare data spun ;)))

      Ador si eu obiectele vechi, filmele, rochitele... Tot... ;) Liuba x

      Delete
  10. Oh, ce combinatie frumoasa de hainute si coafura, iti vine de minune! Eu nu prea ma impac cu stilul vintage, dar il admir de fiecare data cand vad pe cineva care stie sa-l poarte cu stil si gratie. Asa ca tine!
    Interesant cum ti-ai prins parul, si eu o urmaresc uneori pe Dulce Candy :)
    Te pup, felicitari amandurora pentru aceste poze frumoase si misterioase!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ira, scumpo, multumesc. Imi dau seama ca nu le prea ai cu vintage :)) dar oricum mi-ar fi placut sa te vad si pe tine in ceva haine vintage :) Mie imi place foarte mult de Dulce Candy si mereu o ascult :) Pupici tie! Liuba x

      Delete
  11. Retro, sporty, oricum abordezi o tinuta ai ceva al tau: de la zambet la cum combini elementele, o esarfa in par... Imi place shabby-chic, parca tinuta ta de acolo vine, o cochetarie si eleganta impletita cu inocenta si candoare!
    Cocul asta eu il numesc evantai, esti o frumoasa! Ultima poza-colaj este preferata mea.
    Big hug! xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te pupacesc si eu cu mult drag si iti multumesc din suflet pentru vizita. Si mie imi place mult ultima poza, asta Sasha el cu colajele. Big hug si tie. Liuba x

      Delete
  12. Si eu cred ca unul-doua accente vintage aduc farmec tinutei. Nu am decat cateva, dar imi doresc sa imi cresc colectia. Poyele tale, ca de obicei, arata fantastic. Iar aceasta se intampla pentru ca si tu si fotograful tau drag, sunteti asa! Coafura este chiar speciala, m-a dus cu gandul la Japonia, iar bocanceii cu fustita bleu sunt o combinatie ineditapentru mine, dar foarte reusita. Chiar arata bine! Pup, draguta mea fetita-zana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A mai zis cineva "bocanceii" si imi place, eu le spun direc cum sunt "bocanci" :)) Eu cand am vazut coafura la Dulce Candy m-am indragostit de ea :) Multumesc din suflet pentru cuvintele si toate alintarile! Pupici si hugs! Liuba x

      Delete
  13. You look so pretty here, Liuba! Love the retro hair-do!

    ReplyDelete
  14. Liuba... your hair looks so cute!!!

    ReplyDelete