Friday, November 11, 2011

"Femeile si dragostea" de Jerome Clement



Titlul: Femeile si Dragostea
Autor: Jerome Clement
Nr. de pagini: 425



Jerome Clement, scriitor francez si presedinte al postului de televiziune "Arte" a scris o carte frumoasa, plina de secrete, sensibilitate si modestie. Este o carte de interviuri. Femeile intervievate sunt femei celebre: scriitoare (Emmanuele Bernheim, Catherine Millet, Elisabeth Badinter, Alice Ferney, Camille Laurens, Irene Frain, Francoise Giroud, Edmonde Charles-Roux, Dominique Rolin, Catherine Clement), actrite (Genevieve Page), pictorite (Annette Messager, Lydie Arickx), regizoare (Catherine Breillat), dansatoare (Karine Saporta), medici ginecologi (Anne de Kervasdoue).
Dupa ce am citit cartea am tras concluzia ca femeile pot cel mai frumos vorbi despre dragoste, despre acest sentiment care il traim zi de zi. 
Favoritele mele citate:
"Atita vreme cit exista dorinta, exista tinerete, exista scinteia de tinerete."
***
"Daca nu ai de unde sa daruiesti iubire, nu primesti, automat. Cei care se pling de singuratate, nu-i iubesc pe ceilalti - ceea ce este dreptul lor absolut."
***
"In iubire, perioada de dinainte si cea de dupa ofera cele mai intense placeri si poate si cele mai grave, cele mai importante."
***
"Dar am incredere in ceea ce vine din interior si care nu trebuie machiat. Si vine o zi in care ceea ce este in interior este mult mai stralucitor decit pliurile din exterior."
***
"Este extraordinara pacea pe care o ai in tine si pe care izbutesti sa o transmiti si celorlalti."
***
"A iubi inseamna sa-ti oferi posibilitatea de a deschide toate portile , de a depasi toate obstacolele interioare, sa fi locuit, sa deschizi totul, sa fie larg deschis, sa nu te mai temi de nimic, sa te simti capabil de orice, sa poti zbura, sa devii un supraom."


No comments:

Post a Comment