Friday, January 24, 2014

Looking for Alaska by John Green

This is the first book I read this year.
When I bought it (early Jan 2014) had no idea who John Green was. On "goodreads" people are writing that this author is a good one, but they didn't like this novel. I can say that really enjoyed the story and as a writer he is wonderful. In Looking for Alaska, John Green explores the themes of friendship, suffering, loss, grief and coping. Miles Halter, incredibly in love with Alaska Young, a rebellious and mysterious girl who likes books and poetry, finds himself questioning many of his beliefs when tragedy strikes.
So intresting, so lovely ... 
Highly recommended!!! 

Much love
Liuba :)


Dragii mei prieteni, 
demult nu am scris in limba romana si vreau sa va impartasesc ca imi e tare dor de frumusetea noastra de limba, e unica si are sunetele atat de speciale...
Aceasta este prima carte citita din acest an, am cumparat-o la inceputul lunii ianuarie dupa sosirea noastra la Londra. Aici timpul nu imi permite sa citesc cum citeam acasa, imi e dor de zilele cu timp "parca fara limita", ma refer la stitul si timpul pe care-l aveam in Moldova, aici totul e diferit: timp putin si atat de multe de facut, prea multe planuri care le indeplinesc nu la timp si tot asa ...am vrut sa spun ca citesc doar in transportul public sau cand ies la o cafea, ajung acasa tarziu si apuc sa citesc mai nimic :)
Cand am cumparat cartea "Looking for Alaska" nu aveam idee cine e John Green, cu toate ca colegii cand ma vedeau citind cartea imi spunea: " mmm il citesti pe John Green?" Imi place felul lui de a povesti, are farmecul lui aparte si pe intelesul tuturor :)
Este o carte despre dragoste, viata, moarte, durere, suferita... Miles Halter este indragostit de o adolescenta cu numele Alaska - o fata frumoasa, misterioasa care iubeste cartile si poeziile, iar el incepe a se framanta si suferi atunci cand tragedia o loveste pe domnisoara.
Mi-a placut mult si o recomand tuturor!

Cu mult drag
Liuba:)



4 comments:

  1. Nu am mai auzit de aceasta carte pana acum, poate voi da si eu de ea,mai ales ca mi-am propus sa citesc mai multe carti anul acesta.

    Multumesc pentru vizita si ganduri! O seara frumoasa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti urez un weekend frumos si sa citesti cite mai multe carti in acest an! :)

      Delete
  2. Mulțumesc de recomandare, Liuba!;))
    Pupici!
    xxxxx

    ReplyDelete